-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:16598 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:6

حكم شرعي نيّت براي احرام چيست؟
چون احرام جزء حج يا عمره است و مقدمه هيچ يك از آن دو نيست، لازم است در حين احرام معلوم شود كه براي حج است يا عمره؛ يعني روشن گردد كه اين احرام جزء كدام عمل است؛ زيرا احرام براي حج يا عمره، مانند وضو براي نماز نيست. كسي كه براي تحصيل طهارت وضو گرفته مي تواند از آن طهارت به دست آمده براي هر چيزي كه مشروط به طهارت است، مانند نماز و مسّ كتابت قرآن استفاده كند؛ چون طهارت، مقدمه و شرط خارج از نماز و مانند آن است. از اين رو مي تواند به طور مطلق حاصل شود و در موقع عمل كاربردهاي گونه گون داشته باشد، ولي احرام شرط و مقدمة خارج نيست، بلكه جزء عمل حج يا عمره است . بنابراين، حتما بايد تعيين شود كه جزء كدام عمل است. نكته شايان توجه اينكه، نيّت در عناوين قصدي بايد در آغاز آنها حاصل گردد، نه د راثناء و گرنه اجزاي قبلي كه بدون قصد محقق شد، باطل خواهد بود مگر در موارد استثنا؛ مانند سهو ، نسيان، جهل به موضوع و غفلت، كه در اين گونه موارد طبق دليل خاص در هر مورد، تجديد نيّت اثناء كافي است؛ نظير آنچه در نيّت صوم در ماه مبارك يا غير آن وارد شده كه مدّت تجديد در برخي از موارد تا ظهر است و برخي از آنها مانند روزة پايان ماه شعبان كه لحظه آخر روز پاياني معلوم شد كه اول ماه مبارك است و مانند روزة استحبابي كه در اين موارد تا پايان روز به مقداري كه فرصت نيّت كردن باشد مي توان نيّت را تجديد كرد و تفصيل آن در فقه است، چنانكه عدول از نيّتي به نيّت ديگر بر خلاف قاعده است و دليل خاص بايد عهده دار ترخيص آن باشد.

: آية الله جوادي آملي
صهباي حج

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.